Kakkerlakkenpoker

€ 9,95
Op voorraad

Beschrijving

Een blufspelletje waarin kinderen anderen proberen te overtuigen met lichaamstaal, mimiek en stemgebruik. Ook leren zij non-verbale communicatie van anderen te lezen.


De speler die aan de beurt is, geeft één van zijn gedekte kaarten aan een andere speler en vertelt hem wat er op de kaart staat.Bijvoorbeeld: “Ik geef je een rat.” De ontvanger, die de kaart niet kan zien, moet nu kiezen of hij dat gelooft of niet. De ontvanger
zegt, voordat hij kijkt, of het waar is of niet. Dan wordt de kaart bekeken en weten de spelers wie gelijk heeft. Als de ontvanger gelijk heeft, kan hij de andere speler goed ‘lezen’ en wint hij het duel. Als de ontvanger ongelijk heeft, kan de andere speler goed bluffen en wint de andere speler. De ontvanger kan de kaart ook ongezien doorgeven en tegen de volgende speler zeggen wat er volgens hem op de kaart staat. Nu is hij de aangever en een andere speler de ontvanger.

De verliezer krijgt de kaart en legt deze open voor zich op tafel. De speler die als eerste vier gelijke kaarten voor zich op tafel heeft, verliest. De andere spelers winnen.Speelduur: 15 – 20 minuten.

Aantal spelers: 2 – 4

Leerdoel: verbale en non-verbale communicatie, logisch denken en sociaal emotioneel.