Hallo, ik ben Bianca Mulder en heb 25 jaar voor de groep gestaan. Zo'n 10 jaar heb ik Boxwijs opgericht met het idee dat er meer aandacht moest komen voor creatief denken in het basisonderwijs. Met behulp van bestaande gezelschapsspellen heb ik samen spelend leren onder de aandacht gebracht. Mijn droom om een website te maken waar je als leerkracht het juiste spel voor je groep kan vinden, is nu eindelijk werkelijkheid geworden. Hopelijk is het ook een website waar je als leerkracht geïnspireerd wordt om spelletjes toe te voegen aan het onderwijsprogramma, je leerlingen een fijne onderwijstijd te geven en dat naar school gaan een feestje is en leren vanzelfsprekend en leuk is. Naast mijn passie voor lesgeven en onderwijs, leef ik voor mijn gezin en vrienden, leuke dingen samen ondernemen, leren, ontdekken, inspireren en geïnspireerd worden.

Hallo, ik ben Senay Tekeli. Ik ben de hele week werkzaam als fysiotherapeut, haptonoom, sportinstructeur en ergonoom. In het najaar van 2020 hebben we het idee gekregen om Boxwijs samen met het gezin op de kaart te zetten. Mijn missie in het leven is een gezond en gelukkig leven. Zelf doe ik dat door goed voor mijn lijf en mijn geest zorgen. Hardlopen, wandelen, reizen, lezen en gezellig samen zijn is wat ik graag doe. Samen gezellig een spelletje spelen, geeft mij ontspanning en positieve energie.

Ik ben Cemil Tekeli, 17 jaar en ben dit jaar begonnen met de opleiding E-commerce aan de hogeschool Windesheim. Ik hoop daar te leren hoe ik zelf een online bedrijf kan opzetten. Samen met mijn ouders en broertje kan ik al mooi ervaring opdoen met Boxwijs. Het liefst reis ik de hele wereld rond, heb ik lol met mijn vrienden en beleef ik nieuwe avonturen. Ik geloof dat altijd alles goed komt, dat je tijd moet maken voor je familie en vrienden en dat een fijn leven niets met geld te maken heeft.

Hai, ik ben Nacil Tekeli, 12 jaar en in de eerste klas van de Havo. Mijn meest ideale dag besteding is, denk ik, gamen. Ik zit graag achter mijn PC om you-tubefilmpjes op te nemen. Door het gamen is mijn Engels zo goed dat ik al Engelse boeken kan lezen. Ik speel erg graag piano en mijn podiumvak is dan ook muziek. Naast pianoles, heb ik ook zangles en speel ik in een band. Ik zit in een superleuke klas met veel meisjes en maar heel weinig jongens. Gelukkig zijn het geen saaie jongens, want ik hou van gekkigheid en plezier. Thuis is het ook heel fijn; ik ben dan ook graag thuis met mijn ouders en broer. Voor een spelletje ben ik altijd in. Met Boxwijs hoop ik dat het een succes wordt. Ik denk dat ik goede ideeën heb en in de vergadering op zondag kan ik die vertellen. Eerst wil ik mij concentreren op school en later zal ik ze meer helpen met het bedrijf Boxwijs.

Wij zijn een gezin en runnen samen Boxwijs. Elke week vergaderen we aan de keukentafel. In het najaar 2020 zijn we begonnen ideeën te onderzoeken en uit te werken. Helemaal nieuw is samen spelend leren met behulp van spelletjes niet. In 2010 heb ik Boxwijs opgericht en hebben vele scholen spelpakketten afgenomen. Nieuw is wel dat we het nu samen als gezin gaan doen en dat de spelletjes nu te vinden zijn in de webshop.

We kwamen voor vragen als: Wat is wettelijk mogelijk? Hoeveel tijd willen we eraan besteden? Wie doet wat? En hoe belonen we onszelf? Hoe doen anderen dat eigenlijk? Op internet hebben we daar niets over kunnen vinden, dus zochten we een eigen manier. Soms was de vergadering vol energie en gezelligheid, soms kwamen allerlei irritaties naar boven en had niemand er zin in. Senay en ik kwamen er al achter uit dat wij met z'n tweeën vaak over de onderneming, onderlinge irritaties en onuitgesproken gedachten moesten praten. Het liefst vóór de vergadering. Boxwijs tot een succes maken is ons doel, maar nooit ten koste van het gezin en onze energie. Ook deze doelen hebben we geformuleerd. Het plezier in samen ondernemen moet op nummer één blijven staan.